Om Interoute

about-us

Branschsektor

industry-sectors

Företagstjänster

Förenkla leverans och hantering av dina ICT-tjänster. Vi erbjuder flexibla, behovsanpassade tjänster som förändras i takt med ditt företags behov.

Operatörstjänster

Ta del av det störta och mest avancerade fibernätverk som erbjuder de bästa telekom- och colocationtjänsterna över hela Europa mer därtill.

Partnerprogram

Det är vår målsättning av skapa en länk mellan dig och dina kunder genom att tillhandahålla resurser, kunskap och information som du i din tur behöver för att utveckla och leverera innovativa IT-lösningar. 

Interoute Svartfiber

Vårt nätverk har designats geografiskt som en serie ringar med flera anslutningspunkter mellan varje ring som ger användaren flexibla designalternativ baserade på en ring-, mesh- eller Point-to-Point-arkitektur. Avståndsförstärkare har noggrant övervägts för att ge kunden flexibilitet att välja mellan en lång rad utrustningsleverantörer och tekniker med standarder 40 G och 100 G. Eftersom Interoutes nätverk driftsattes så sent som 2002 är svartfiber den största paneuropeiska driftsättningen av låg PMD-fiber och som sådan erbjuder den stora fördelar till kunder som vill bygga nätverk och kan hantera tjänster med 40 GB och 100 GB. Dessutom har sent driftsatt fiber bättre uttunningssiffor eftersom det är mindre utsatt för tidens tand.

 

Colocation

Interoute erbjuder de anläggningar och den expertis som behövs för driftsättning och hantering av ett optiskt nätverk. Därför kan kunderna komplettera sin svartfiber med samplacering om det skulle behövas på någon av Interoutes platser (PoPs) inklusive trafiknoder, förstärkning eller regeneratorplatser över hela Europa. Kunderna kan välja mellan serverutrymme, kabinett, burar och privata sviter. Colocation innebär marknadsledande servicenivåer och platser designade att ge en säker, hållbar, expanderbar och kontrollerad miljö för den initiala och pågående samplaceringen av kundens utrustning.
 

Fiberhantering

Interoute driftsätter ett avancerat fiberövervakningssystem baserat på Agilent accessFIBER övervakningssystem över hela nätverket. System kan automatiskt placera den exakta positionen av kabelbrott och upptäcka fiberförsvagning innan nätverket går ner och därför alltid försäkra allra högsta kvalitet. Allt stöds av vårt Network Operation Centre i Prag som försäkrar snabbare felsökning och reparationer året runt.
 

Stadsfibertäckning

G652 svartfiber finns även i ett antal städer där dessa fibrer förbinder stora affärsområden till etablerade tredjepartsplatser och till Interoutes europeiska nätverk. Interoutes fibererbjudande finns både som leasing och på en IRU-basis och passar både företag som letar efter enkla stadsanslutningar och de som vill släppa trafik på stora europeiska distributioner.
 
Som en av Europas främsta nätverksbyggare har Interoute stor erfarenhet och kunskap av att både förvärva och bygga nätverk i områden utan täckning.

 

Ladda ner broschyren för Service Prvoviders