Om Interoute

about-us

Branschsektor

industry-sectors

Företagstjänster

Förenkla leverans och hantering av dina ICT-tjänster. Vi erbjuder flexibla, behovsanpassade tjänster som förändras i takt med ditt företags behov.

Operatörstjänster

Ta del av det störta och mest avancerade fibernätverk som erbjuder de bästa telekom- och colocationtjänsterna över hela Europa mer därtill.

Partnerprogram

Det är vår målsättning av skapa en länk mellan dig och dina kunder genom att tillhandahålla resurser, kunskap och information som du i din tur behöver för att utveckla och leverera innovativa IT-lösningar. 

Vad är Saas?

SaaS, Software as a Service, är en molntjänst som låter kunderna tillgå programvara över internet. Applikationerna hostas i "molnet" och kan användas för en rad olika uppgifter för både privatpersoner och organisationer. Google, Twitter, Facebook, och Flickr är alla exempel på SaaS-tjänster, som användarna kan komma åt från vilken internetansluten enhet som helst. Företagsanvändare kan använda applikationer för en rad olika saker, t.ex. bokföring och fakturering, säljstatistik, planering, prestandaövervakning och kommunikation (t.ex. webbmejl och chatt).

SaaS kallas ofta för behovsstyrd programvara och användningen av den påminner mer om att hyra programvara än att köpa den. Traditionellt sett så köper man programvara i en låda och installerar den på sin dator. Programvarulicensen begränsar också ibland antalet användare och/eller antalet enheter som kan använda programvaran. Men Software as a Service-användare prenumererar på programvaran istället för att köpa den, ofta månadsvis. Applikationerna köps och används online och filer sparas oftast i molnet istället för på enstaka datorer.

Det finns ett antal anledningar till att SaaS är fördelaktigt för både organisationer och privatpersoner:

 • Inga ytterligare maskinvarukostnader; processorkraften som behövs för at köra programvaran tillhandahålls av molnleverantören.
 • Inga installationskostnader; applikationerna är klara för användning så fort prenumerationen startar.
 • Betalning efter användning; om ett program bara behövs under en viss period så är det bara att betala för den perioden och i övrigt pausa programmet.
 • Skalbar användning; om användaren får behov av mer lagringsutrymme eller extratjänster så är det bara att begära det, utan att behöva installera ny mjuk- eller hårdvara.
 • Automatiska uppdateringar; så fort det finns en uppdatering så blir den tillgänglig online för kunderna, ofta utan extra kostnad. Ingen ny programvara behövs så som det ofta är med andra slags applikationer, och uppdateringarna installeras ofta automatiskt av molnleverantören.
 • Kompatibilitet över olika enheter; SaaS-applikationer kan tillgås genom vilken internetansluten enhet som helst, vilket gör dem perfekta för dem som använder ett antal olika enheter, t.ex. internetanslutna telefoner och datorplattor, liksom dem som inte alltid använder samma dator.
 • Tillgänglig överallt ifrån; istället för att begränsas till installationer på enstaka datorer så kan applikationerna tillgås från var som helst så länge du har en internetansluten enhet.
 • Applikationer kan anpassas och varumärkas; ibland kan programvaran anpassas efter kundens behov och varumärke.

Kontorsprogram är det bästa exemplet på SaaS-tjänster som företag använder. Bokföring, fakturering, försäljning och planering är andra exempel på områden som kan hanteras genom Software as a Service. Företag kan välja ett program som täcker alla de områdena, eller skaffa ett separat program för varje uppgift. Programvaran som behövs kan prenumereras via internet och sedan använEn Software as a Service-tjänst kan tillgås från alla internetanslutna enheterdas via vilken kontorsdator som helst, genom att bara skriva in användarnamn och lösenord. Om behoven ändras går det fort att byta till programvara som matchar de nya behoven. Alla som behöver tillgång till en viss programvara kan registrera sig som användare, vare sig det är en eller två personer eller varenda anställd i ett jätteföretag.

 Sammanfattning

 • SaaS medför inga installationskostnader vilket vanliga applikationer ofta gör.
 • SaaS är skalbart och kan uppgraderas efter efterfrågan
 • En Software as a Service-tjänst kan tillgås från alla internetanslutna enheter
 • Så länge det finns en internetanslutning kan applikationerna tillgås från var som helst

För mer information kan du besöka de här sidorna:

 

SRegistrera dig idag för en gratis testperiod av Interoutes Cloud Hosting 

https://hub.interoute.com/OnlineOrders/OnlineOrdersWizardForm.aspx               https://hub.interoute.com/OnlineOrders/OnlineOrdersWizardForm.aspx